Copyright © de Kajuitzangers. Alle rechten voorbehouden.

Shantykoor

Putten

Leden login
Nieuws bestuur

Barpraat of werkelijkheid?

Op een mooie zomerse dag zaten we met een aantal leden van Watersportvereniging "Nulde" aan de bar van ons clubhuis "de Kajuit" Onder het genot van een drankje zaten wij te luisteren naar, en mee te zingen met, een cd-tje van het Blokzijls Piratenkoor. Dit koor had een optreden verzorgd bij ons op de haven, n.a.v. het 40 jarige bestaan van de vereniging en had een cd-tje achter gelaten.

Enthousiast werd geroepen, dat dit voor ons ook wel leuk zou zijn als "winteractiviteit". Na een oproep in het clubblad kwamen er 8 aanmeldingen binnen, veel te weinig dus. Een hele tijd gebeurde er niets, maar op de steiger en in het clubhuis werd vaak gevraagd; "hee Derk, hoe zit dat met het koor en wanneer gaan we starten?". Na verloop van tijd is er toch maar weer een poging gedaan, om te komen tot de oprichting van een koor. En ja hoor, op de eerste woensdagavond in januari 2002, werd gestart met 12 man. Een van de leden had een vriend meegenomen, die accordeon kon spelen en verstand had van muziek. De rest was totaal niet muzikaal en had nooit gezongen.

Met dit aantal leden werd begonnen met repeteren en al gauw begon het koor te groeien. De ene nam zijn buurman mee en die weer zijn vriend, zo ging het maar door.

Ons eerste optreden op de ledenvergadering van Watersportvereniging "Nulde" en het volgende in de zomer op het havenfeest, werd een daverend succes. Wat volgde waren vele optredens voor diverse gezelschappen door het hele land. De groei bleef maar doorgaan, totdat we (nu met ruim 40 man) een wachtlijst hebben moeten instellen.

Het barpraatje is werkelijkheid geworden.