Op 11 juni 2022 zijn de Kajuitzangers te gast geweest op het Festival van het Koor Bravour uit Woerden. Een enorm festival waar 15 shantykoren uit het hele land optraden. Wat een spektakel was dat. Het festival werd gehouden ter ere van de viering van het 20 jarig bestaan van Koor Bravour en omdat Woerden dit jaar 650 jaar stadsrechten heeft. Daarnaast was het voor de 15e keer dat het Koor Bravour een festival organiseerde.
Om 11.30 uur opende de burgemeester het festival. De optredens vonden op 5 verschillende podia plaats die verspreid waren over de binnenstad van Woerden. Tevens waren er in de binnenstad diverse kramen aanwezig met onder andere oude ambachten en streekproducten en waren er in de haven diverse oude schepen aangemeerd. Een zeer gevarieerd evenement waar voor ieder wat wils aanwezig was.
Ieder koor heeft die dag 2 keer opgetreden. Ondertussen liep er een jury rond om de koren op hun kwaliteiten te beoordelen. De koren werden beoordeeld op Uitstraling van het koor, Interactie met het publiek, Verstaanbaarheid van de teksten, Interactie van de dirigent(e) en Algemene (persoonlijke) indruk van het jurylid. De winnaar van deze beoordeling werd tijdens de afsluiting van het evenement, wat omstreeks 17.30 uur plaats vond, bekend gemaakt. Hierna volgde nog een samenzang waarna de partijen uit elkaar gingen. Om een idee te krijgen van deze geslaagde dag klikt u hier. Wilt u wat geluidsfragmenten horen klik dan hier of hier of hier.