Nieuwsberichten….

Shantyavond Putten

Shantyavond Putten

Zaterdagavond 1 februari 2020 organiseert het Shantykoor “De Kajuitzangers” weer een gezellige Shanty Avond in MFC Stroud.
Naast het optreden van “De Kajuitzangers zal het vrouwenkoor “Schipper Kee” uit Barneveld ook hun liederen uit hun repertoire laten horen.
De avond begint om 19.30 uur. (verdere informatie volgt snel)

Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie

Op woensdagavond 8 januari hebben de Kajuitzangers haar jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie gehouden. Meer foto’s op de ledenpagina.

Muzikale avond

Kaarten zijn te koop bij het VVV te Putten of bij de koorleden en op de oefenavond in Stroud die zijn 8,15,22 en 29 januari om 19.30 uur in Stroud

Winterfeest bij De Waag

Winterfeest bij De Waag

Zaterdag 14 december was in het centrum van Putten weer het jaarlijkse winterfeest. Op uitnodiging van restaurant de Waag mocht Shantykoor de Kajuitzangers deze avond vullen met een drietal optredens met heel veel gezellige Shanty liederen. De weersvooruitzichten  waren niet best, veel regen met harde wind. Gelukkig klaarde het rond 19.00 uur op en brak de maan door en stond het hele plein vol met een gezellig enthousiast publiek. Speciaal werd er die avond even gezongen voor één van de leden die
‘s middags voor het eerst opa was geworden. Tussen de pauzes door konden de koorleden zich even opwarmen in de bakkerij van Harrie van Looijengoed. Harrie, super bedankt! Het was weer een geweldig geslaagd optreden. Team van de Waag bedankt!
Voor enkele foto’s klikt u hier en voor een filmpje klikt u hier.

Een mooi optreden in Woonzorgcentrum Elim

Een mooi optreden in Woonzorgcentrum Elim

Woensdagavond 27 november 2019 heeft Shantykoor de Kajuitzangers een optreden verzorgd in Woonzorgcentrum Elim. Het koor zong bekende Nederlandstalige nummers. Er waren veel bewoners aanwezig en zij zongen volop mee met de veelal voor hen bekende liedjes. Onze spreekstalmeester werd deze avond vervangen door onze dirigent Theo welke deze avond op een voortreffelijke wijze aan elkaar wist te breien! Zij hebben genoten van deze voor het koor, maar zeker ook voor het publiek, zeer geslaagde avond. Voor een video klikt u hier en voor wat foto’s hier

Verpleeghuis Sonnevanck

Verpleeghuis Sonnevanck

Woensdagavond 16 oktober 2019 hebben de Kajuitzangers de bewoners en vrijwilligers van het verpleeghuis Sonnevanck in Harderwijk een mooie mee zingavond kunnen geven. De bewoners en de vrijwilligers deden dan ook geweldig mee. Voor een ieder was dit weer een zeer geslaagde avond. Voor foto’s of filmpje

Kajuitzangers op de Ossenmarkt

Kajuitzangers op de Ossenmarkt

Na een barre, barre zeereis waren we net op tijd voor de traditionele Ossenmarkt. Een eeuwenoude traditie waarbij vroeger, de boeren knechten hun loon ontvingen en de bloemetjes buiten zetten.
Bij de Kajuitzangers heet het iets anders die varen voor een zeemans pre over de zoute zee. Maar het doel is het zelfde.
Uiteraard moest er eerst gewerkt worden. De VVV Putten had ons uitgenodigd om in de ochtend twee optredens te verzorgen en in de middag werd koers gezet naar het plein café de dikke deur en de two brothers. Het waren die dag geweldige optredens met veel publiek. Gelukkig was het weer ons deze keer goed gezind, hoewel er veel regen was voorspeld bleef het de hele dag droog. Wel een paar windstoten in de ochtend maar daar zijn wij zeevarende wel aan gewend. Alleen de tent had de neiging te gaan vliegen, gelukkig hadden we een paar Kajuitzangers die bij de palen, voor paal stonden en we zo verder konden zingen onder de tent.
Tijdens het laatste optreden hadden we een hele vrouwen fanclub die als een soort groupies helemaal uit hun dak gingen bij hoog is de zolder en laag is de vloer.
Het was na afloop nog lang bar gezellig in Putten en op naar de volgende Ossenmarkt.
(tekst: Derk Bakker)

Klik hier voor meer foto’s.

Zingen met nostalgie koor.

Zingen met nostalgie koor.

In het kader van de week van dementie werden de Kajuitzangers uitgenodigd om samen met het Nostalgie koor een optreden te verzorgen  in theater Stroud. Het Nostalgie koor zou alleen het eerste blok meezingen.
Groot was onze verbazing dat ook het tweede blok het nostalgie koor mee wilde zingen, er ging er niet een naar huis. Geweldig om te zien hoeveel plezier de leden van het Nostalgie koor hadden. De sfeer zat er vanaf het begin af goed in en de zaal zong uit volle borst mee vooral de oude tophits zoals: falderie faldera, ach vaderlief toe drink niet meer en magrietje de rozen zullen bloeien, werden uit volle borst meegezongen door het publiek.

Een fantastische avond, waarbij diverse mensen de opmerking maakte dit moeten we volgend jaar weer doen?

Voor de Kajuitzangers een geweldige avond waar nog lang over werd nagepraat.

Shantyfestifal Nijkerk

Shantyfestifal Nijkerk

Zaterdag 9 september hebben het Zeemanskoor “Nijkerks Welvaren” in samenwerking met de Sleepbootdagen het jaarlijks Shantyfestival in Nijkerk georganiseerd. Naast De Kajuitzangers, Shantykoor Vrouwen van Schipper Kee, en De Natte Bende zongen Nijkerks Welvaren bij de haven en op het Plein, van 12.30 uur tot 17.00 uur. 

Foto’s van deze dag vindt u hier

Shantykoren Elspeet

Shantykoren Elspeet

Na de afsluiting van de Boer’ndag en enkele fikse onweersbuien is het in Elspeet nog lang gezellig gebleven. Voor de laatste keer organiseerde Autobedrijf Franken op het plein een muzikale avond met diverse Shantykoren. Ook de Kajuitzangers waren weer van de partij. Even voor twaalven klonken de knallen van een heus vuurwerk ter afsluiting van deze avond. Zie voor meer foto’s

Shantyfestival van Putten op 17 augustus 2019

Shantyfestival van Putten op 17 augustus 2019

Op zaterdag 17 augustus heeft het Shantykoor De Kajuitzangers weer een gezellig festival in het centrum van Putten gehad. Op 3 plaatsen hebben 6 koren afwisselend opgetreden. Dit waren De Ankervelders uit Achterveld, Zeemanskoor Nijkerks Welvaren uit Nijkerk, Shantykoor Ermeluiden uit Ermelo, Shantykoor Stuurloos uit Schiedam, Piratenkoor De zingende Padd’n uit Wapenveld en Shantykoor De Kajuitzangers uit Putten.
Zoals gebruikelijk werden de deelnemers aan de Duo Marathon op het Marktplein binnen gezongen met vrolijke zeemans en shanty liederen. Ondanks de regenachtige dag was het voor publiek en deelnemers weer volop genieten. Om 17.00 uur werd de dag afgesloten met een vrolijk samenzang waarbij het publiek ook uit volle borst mee zong. Er kan weer teruggekeken worden op een zeer geslaagd shantyfestival. Voor foto’s klikt u hier.

 

 

 

 

 

De Kajuitzangers zingen bij De Hertogh

De Kajuitzangers zingen bij De Hertogh

De Kajuitzangers hebben het vrijdag 9 augustus ‘s avond weer gezellig gemaakt voor de bezoekers van de Hertogh in Putten. De spreekstalmeester Derk Bakker was zelfs van over (Zuider) zeese gebiedsdelen naar Putten gekomen om deze avond weer op een geweldige manier aan elkaar te praten. Onderweg had hij nog wat andere leden op sleeptouw genomen zodat het een zeer geslaagde meezing avond is geworden. In vier muziekblokken werden de bezoekers vermaakt met een deel van ons gezellige meezing repertoire. Voor foto’s van deze avond klikt u hier

 

 

 

 

 

 
Wilt u de Kajuitzangers boeken?

Wij komen graag uw verjaardag, huwelijksdag, jubileum of feestje om een feestje omtoveren tot een onvergetelijke happening.
Vraag geheel vrijblijvend informatie aan via ons boekingsformulier

Wij zullen u positief verrassen!

 


De laatste CD ….

“10 jaar zingen over Zeeën Zo Wijd” onze laatste CD met allerlei bekende liederen die gemakkelijk zijn mee te zingen.
Bestel er een voor de prijs van € 5,00. Ook een mooi cadeau om weg te geven.Ook vriend worden ?…

Wordt ook vriend van de Kajuitzangers en ontvang gratis onze CD !!
Bent u geïnteresseerd in ons koor en wilt u dat laten blijken en ons ondersteunen?
Lees Meer >