Nieuwsberichten….

Kajuitzangers bij winterfeest De Waag

Kajuitzangers bij winterfeest De Waag

Op zaterdag 14 december staat het Shanty en Zeemanskoor “de Kajuitzangers” weer 3 x paraat op het verlichte podium bij restaurant De Waag. De Kerstsfeer zal ook dit jaar onderstreept worden door een mooie compilatie van kerstliederen in een medley. Een mooi feest waar iedereen gezellig kan meezingen met de oh zo bekende zeemansliederen. De optredens zijn om 19.00 uur, 20.15 uur en 21.30 uur.

Verpleeghuis Sonnevanck

Verpleeghuis Sonnevanck

Woensdagavond 16 oktober 2019 hebben de Kajuitzangers de bewoners en vrijwilligers van het verpleeghuis Sonnevanck in Harderwijk een mooie mee zingavond kunnen geven. De bewoners en de vrijwilligers deden dan ook geweldig mee. Voor een ieder was dit weer een zeer geslaagde avond. Voor foto’s of filmpje

Kajuitzangers op de Ossenmarkt

Kajuitzangers op de Ossenmarkt

Na een barre, barre zeereis waren we net op tijd voor de traditionele Ossenmarkt. Een eeuwenoude traditie waarbij vroeger, de boeren knechten hun loon ontvingen en de bloemetjes buiten zetten.
Bij de Kajuitzangers heet het iets anders die varen voor een zeemans pre over de zoute zee. Maar het doel is het zelfde.
Uiteraard moest er eerst gewerkt worden. De VVV Putten had ons uitgenodigd om in de ochtend twee optredens te verzorgen en in de middag werd koers gezet naar het plein café de dikke deur en de two brothers. Het waren die dag geweldige optredens met veel publiek. Gelukkig was het weer ons deze keer goed gezind, hoewel er veel regen was voorspeld bleef het de hele dag droog. Wel een paar windstoten in de ochtend maar daar zijn wij zeevarende wel aan gewend. Alleen de tent had de neiging te gaan vliegen, gelukkig hadden we een paar Kajuitzangers die bij de palen, voor paal stonden en we zo verder konden zingen onder de tent.
Tijdens het laatste optreden hadden we een hele vrouwen fanclub die als een soort groupies helemaal uit hun dak gingen bij hoog is de zolder en laag is de vloer.
Het was na afloop nog lang bar gezellig in Putten en op naar de volgende Ossenmarkt.
(tekst: Derk Bakker)

Klik hier voor meer foto’s.

Zingen met nostalgie koor.

Zingen met nostalgie koor.

In het kader van de week van dementie werden de Kajuitzangers uitgenodigd om samen met het Nostalgie koor een optreden te verzorgen  in theater Stroud. Het Nostalgie koor zou alleen het eerste blok meezingen.
Groot was onze verbazing dat ook het tweede blok het nostalgie koor mee wilde zingen, er ging er niet een naar huis. Geweldig om te zien hoeveel plezier de leden van het Nostalgie koor hadden. De sfeer zat er vanaf het begin af goed in en de zaal zong uit volle borst mee vooral de oude tophits zoals: falderie faldera, ach vaderlief toe drink niet meer en magrietje de rozen zullen bloeien, werden uit volle borst meegezongen door het publiek.

Een fantastische avond, waarbij diverse mensen de opmerking maakte dit moeten we volgend jaar weer doen?

Voor de Kajuitzangers een geweldige avond waar nog lang over werd nagepraat.

Shantyfestifal Nijkerk

Shantyfestifal Nijkerk

Zaterdag 9 september hebben het Zeemanskoor “Nijkerks Welvaren” in samenwerking met de Sleepbootdagen het jaarlijks Shantyfestival in Nijkerk georganiseerd. Naast De Kajuitzangers, Shantykoor Vrouwen van Schipper Kee, en De Natte Bende zongen Nijkerks Welvaren bij de haven en op het Plein, van 12.30 uur tot 17.00 uur. 

Foto’s van deze dag vindt u hier

Shantykoren Elspeet

Shantykoren Elspeet

Na de afsluiting van de Boer’ndag en enkele fikse onweersbuien is het in Elspeet nog lang gezellig gebleven. Voor de laatste keer organiseerde Autobedrijf Franken op het plein een muzikale avond met diverse Shantykoren. Ook de Kajuitzangers waren weer van de partij. Even voor twaalven klonken de knallen van een heus vuurwerk ter afsluiting van deze avond. Zie voor meer foto’s

Shantyfestival van Putten op 17 augustus 2019

Shantyfestival van Putten op 17 augustus 2019

Op zaterdag 17 augustus heeft het Shantykoor De Kajuitzangers weer een gezellig festival in het centrum van Putten gehad. Op 3 plaatsen hebben 6 koren afwisselend opgetreden. Dit waren De Ankervelders uit Achterveld, Zeemanskoor Nijkerks Welvaren uit Nijkerk, Shantykoor Ermeluiden uit Ermelo, Shantykoor Stuurloos uit Schiedam, Piratenkoor De zingende Padd’n uit Wapenveld en Shantykoor De Kajuitzangers uit Putten.
Zoals gebruikelijk werden de deelnemers aan de Duo Marathon op het Marktplein binnen gezongen met vrolijke zeemans en shanty liederen. Ondanks de regenachtige dag was het voor publiek en deelnemers weer volop genieten. Om 17.00 uur werd de dag afgesloten met een vrolijk samenzang waarbij het publiek ook uit volle borst mee zong. Er kan weer teruggekeken worden op een zeer geslaagd shantyfestival. Voor foto’s klikt u hier.

 

 

 

 

 

De Kajuitzangers zingen bij De Hertogh

De Kajuitzangers zingen bij De Hertogh

De Kajuitzangers hebben het vrijdag 9 augustus ‘s avond weer gezellig gemaakt voor de bezoekers van de Hertogh in Putten. De spreekstalmeester Derk Bakker was zelfs van over (Zuider) zeese gebiedsdelen naar Putten gekomen om deze avond weer op een geweldige manier aan elkaar te praten. Onderweg had hij nog wat andere leden op sleeptouw genomen zodat het een zeer geslaagde meezing avond is geworden. In vier muziekblokken werden de bezoekers vermaakt met een deel van ons gezellige meezing repertoire. Voor foto’s van deze avond klikt u hier

 

 

 

 

 

Afsluiting met BBQ

Afsluiting met BBQ

Het was prachtig weer op 26 juni voor een super verzorgde BARBECUE ter afsluiting van het voorseizoen en het begin van de vakantie voor de Kajuitzangers. Na heerlijk gegeten te hebben zijn de instrumentalisten nog heerlijk doorgegaan met de ons zo bekende zeemansliederen. Na dankwoorden is het nog lang gezellig gebleven.
Zie voor foto’s op het ledenportal.

Shantykorenfestival Epe

Shantykorenfestival Epe

Op Zaterdag 29 juni hebben de Kajuitzangers op het plein bij Friethuys Epe drie optredens verzorgd met bekende zeemansliederen. Het was warm maar de locatie was voorzien van een mooie luifel en Platanen zodat de koelte toch op gezocht kon worden. Het winkelend publiek zong gezellig mee en genoot van de klanken van ons koor. Op het marktplein hebben wij deze dag afgesloten met samenzang van de overige koren.  Zie voor foto’s van deze dag hier.

Groot Hanze Festival.

Groot Hanze Festival.

Zon, zon en nog eens zon een prachtige dag, tijdens de langste dag van Hattem waar,
8 koren op 4 podia verspreid door de stad en prima georganiseerd door De Zingende Padden, het Groot Hanze Shanty Festival plaats vond.

Voor de Kajuitzangers een prachtige happening, met als hoogte punt het optreden op de Markt waar het publiek in grote getallen naar toegekomen was en super enthousiast meedeed.

Verder deden mee: De Ketelbinken uit Kampen, Sjappetouwtjes uit Enkhuizen, Maritiem Winschoten, De Leezangers uit Enter, Het Roer om Barneveld, Ermeluiden en De Zingende Padden.

Zie hier voor de foto’s

Optreden voor de wandeltocht voor Duchenne

Optreden voor de wandeltocht voor Duchenne

Zaterdag 15 juni.

Zaterdagochtend vroeg wakker, regen, regen en nog eens regen. Snel buienradar bekijken en ja hoor in de middag droog.
Wel jammer voor de wandelaars die vroeg starten.

De Kajuitzangers stonden pas aan het eind van de middag gepland om de wandelaars binnen te zingen. En vaak als wij gaan zingen gaat de zon schijnen.  Het terras zat al bomvol toen de geluidsploeg de apparatuur nog moest opstellen, de DJ draaide op volume met zijn draaitafel en het uittesten van ons geluid was daardoor, best wel een uitdaging.
De eerste dirigent was in het buitenland op vakantie en onze 2e dirigent was van zijn vakantieverblijf speciaal overgekomen, onze accordeonist, barre Barry moest de 2e helft alleen op de accordeon en dat voor zo,n groot publiek een hele prestatie.
Het eerste optreden was meteen al raak de Kajuitzangers zetten deinend op het eerste lied het podium in beweging, eerst dacht ik dat we nog op zee zaten maar al snel bleek het podium op wielen van links naar rechts te bewegen. Andries sprong van het podium, om de handrem erop te zetten en blokken voor de wielen te regelen en zo bleef het podium staan en werd voorkomen dat we de Stationsstraat uitreden.

Mooi te zien hoe de binnenkomende wandelaars verbaasd de laatste meters onder gezang van zeemans liedjes binnen werden gezongen
Enthousiast hoe het publiek meezong en bewoog op de liedjes van de zee, het terras zat bomvol.

In de pauze onze kelen gesmeerd en verder met, eerst twee jarigen uit het publiek toegezongen met lang zullen ze leven en onze CD als cadeau meegegeven.
De CD van de Kajuitzangers vlogen als broodjes over de toonbank want de volgende dag was vaderdag en menigeen had op die manier een schitterend cadeau voor vader.
Na ons tweede optreden nog even blijven plakken op het terras en met een goed gevoel weer terug aan boord.

Na ik heb vernomen is er voor de ziekte van Duchenne, ruim 10.000 euro opgehaald zowaar een hele prestatie voor de organisatie..

Met een Ahoy groet,
Namens de Kajuitzangers misschien tot volgend jaar.

Zie hier voor de foto’s

 
Wilt u de Kajuitzangers boeken?

Wij komen graag uw verjaardag, huwelijksdag, jubileum of feestje om een feestje omtoveren tot een onvergetelijke happening.
Vraag geheel vrijblijvend informatie aan via ons boekingsformulier

Wij zullen u positief verrassen!

 


De laatste CD ….

“10 jaar zingen over Zeeën Zo Wijd” onze laatste CD met allerlei bekende liederen die gemakkelijk zijn mee te zingen.
Bestel er een voor de prijs van € 5,00. Ook een mooi cadeau om weg te geven.Ook vriend worden ?…

Wordt ook vriend van de Kajuitzangers en ontvang gratis onze CD !!
Bent u geïnteresseerd in ons koor en wilt u dat laten blijken en ons ondersteunen?
Lees Meer >