Nieuwsberichten….

Afsluiting met BBQ

Afsluiting met BBQ

Het was prachtig weer op 26 juni voor een super verzorgde BARBECUE ter afsluiting van het voorseizoen en het begin van de vakantie voor de Kajuitzangers. Na heerlijk gegeten te hebben zijn de instrumentalisten nog heerlijk doorgegaan met de ons zo bekende zeemansliederen. Na dankwoorden is het nog lang gezellig gebleven.
Zie voor foto’s op het ledenportal.

Shantykorenfestival Epe

Shantykorenfestival Epe

Op Zaterdag 29 juni hebben de Kajuitzangers op het plein bij Friethuys Epe drie optredens verzorgd met bekende zeemansliederen. Het was warm maar de locatie was voorzien van een mooie luifel en Platanen zodat de koelte toch op gezocht kon worden. Het winkelend publiek zong gezellig mee en genoot van de klanken van ons koor. Op het marktplein hebben wij deze dag afgesloten met samenzang van de overige koren.  Zie voor foto’s van deze dag hier.

Groot Hanze Festival.

Groot Hanze Festival.

Zon, zon en nog eens zon een prachtige dag, tijdens de langste dag van Hattem waar,
8 koren op 4 podia verspreid door de stad en prima georganiseerd door De Zingende Padden, het Groot Hanze Shanty Festival plaats vond.

Voor de Kajuitzangers een prachtige happening, met als hoogte punt het optreden op de Markt waar het publiek in grote getallen naar toegekomen was en super enthousiast meedeed.

Verder deden mee: De Ketelbinken uit Kampen, Sjappetouwtjes uit Enkhuizen, Maritiem Winschoten, De Leezangers uit Enter, Het Roer om Barneveld, Ermeluiden en De Zingende Padden.

Zie hier voor de foto’s

Optreden voor de wandeltocht voor Duchenne

Optreden voor de wandeltocht voor Duchenne

Zaterdag 15 juni.

Zaterdagochtend vroeg wakker, regen, regen en nog eens regen. Snel buienradar bekijken en ja hoor in de middag droog.
Wel jammer voor de wandelaars die vroeg starten.

De Kajuitzangers stonden pas aan het eind van de middag gepland om de wandelaars binnen te zingen. En vaak als wij gaan zingen gaat de zon schijnen.  Het terras zat al bomvol toen de geluidsploeg de apparatuur nog moest opstellen, de DJ draaide op volume met zijn draaitafel en het uittesten van ons geluid was daardoor, best wel een uitdaging.
De eerste dirigent was in het buitenland op vakantie en onze 2e dirigent was van zijn vakantieverblijf speciaal overgekomen, onze accordeonist, barre Barry moest de 2e helft alleen op de accordeon en dat voor zo,n groot publiek een hele prestatie.
Het eerste optreden was meteen al raak de Kajuitzangers zetten deinend op het eerste lied het podium in beweging, eerst dacht ik dat we nog op zee zaten maar al snel bleek het podium op wielen van links naar rechts te bewegen. Andries sprong van het podium, om de handrem erop te zetten en blokken voor de wielen te regelen en zo bleef het podium staan en werd voorkomen dat we de Stationsstraat uitreden.

Mooi te zien hoe de binnenkomende wandelaars verbaasd de laatste meters onder gezang van zeemans liedjes binnen werden gezongen
Enthousiast hoe het publiek meezong en bewoog op de liedjes van de zee, het terras zat bomvol.

In de pauze onze kelen gesmeerd en verder met, eerst twee jarigen uit het publiek toegezongen met lang zullen ze leven en onze CD als cadeau meegegeven.
De CD van de Kajuitzangers vlogen als broodjes over de toonbank want de volgende dag was vaderdag en menigeen had op die manier een schitterend cadeau voor vader.
Na ons tweede optreden nog even blijven plakken op het terras en met een goed gevoel weer terug aan boord.

Na ik heb vernomen is er voor de ziekte van Duchenne, ruim 10.000 euro opgehaald zowaar een hele prestatie voor de organisatie..

Met een Ahoy groet,
Namens de Kajuitzangers misschien tot volgend jaar.

Zie hier voor de foto’s

Festival “De Ankervelders” in Achterveld

Festival “De Ankervelders” in Achterveld

Zaterdag 18 mei hebben de Kajuitzangers succesvol samen met nog 8 koren opgetreden op het 15 jarig jubileumfestival van de Ankervelders in Achterveld. De weergoden waren goedgezind, een prachtige dag waarbij de zon ons niet in de steek liet. Het festival was prima georganiseerd en de sfeer zat er al snel in. De aanwezige bezoekers hebben zichtbaar genoten van de Shanty’s en Seasongs die werden gezongen. Wel jammer dat het aantal bezoekers achter bleef en de weg niet wisten te vinden naar dit geslaagde festival. Ankervelders nogmaals gefeliciteerd en op naar het 20 jarig jubileum. Voor een impressie kijk deze foto’s

Seniorenmiddag

Seniorenmiddag

Er werd al lang naar uitgekeken, donderdagmiddag 16 mei was het dan zover. Een muzikale middag met de Kajuitzangers uit Putten. Een 50 tal senioren van de Gereformeerde- en Andreaskerk waren bijeen gekomen om te genieten van vele welbekende zeemansliederen. Samen met een kop heerlijk koffie en een drankje kan er terug gekeken worden naar een zeer geslaagde middag, waarbij een aanwezige jarige niet werd vergeten. Voor een kleine impressie kijk hier voor foto’s

Optreden voor Woningstichting

Optreden voor Woningstichting

Op maandagavond 15 april hebben de Kajuitzangers een mooi optreden verzorgd in de Stroud te Putten onder leiding van Evert Goettsch. (tekst en foto’s volgen, nog even geduld svp…..)

Optreden voor Bouwfonds

Optreden voor Bouwfonds

Woensdag 3 april hebben de Kajuitzangers een mooi optreden verzorgd voor medewerkers van het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten. Op deze reünie was ruimschoots plaats ingeruimd voor gezelligheid. Onder leiding van de spreekstalmeester Derk Bakker van de Kajuitzangers werd er volop meegedaan met het zingen, zwaaien en in de juiste maat bewegen bij de gezongen zeemansliederen. Het enthousiasme heeft mede gezorgd voor een fantastische middag die de medewerkers en de Kajuitzangers niet snel zullen vergeten. Onder dankzegging en een heerlijk drankje is de middag geslaagd afgesloten. Zie ook het fotoalbum.

Prachtig optreden op de tweede avond

Prachtig optreden op de tweede avond

Zaterdagavond 2 februari de tweede muzikale avond welke wij kunnen bijschrijven als een geweldige muzikale avond waarbij het publiek optimaal werd betrokken bij de samenzang. Voor het eerst is er gebruik gemaakt van twee grote presentatie schermen om de liedteksten te presenteren. Deze avond hebben de Kajuitzangers, met hun liedkeuze na de pauze een klein uitstapje gemaakt naar de “Smartlap” door een heuse Amsterdamse Medley te zingen. Dit werd door het publiek zeer gewaardeerd en met volle borst meegezongen. Wij kunnen spreken van een zeer geslaagd weekend met twee geweldige optredens met veel publiek op de tribune en volop gezelligheid. foto’s van deze avond

Geslaagde eerste muzikale avond

Geslaagde eerste muzikale avond

Vrijdagavond 1 februari een geweldig optreden gehad met Paddy’s Passion met hun Ierse sound. Dit eerste optreden van twee avonden is goed ontvangen en de bezoekers hebben zichtbaar genoten. “Wat hebben jullie ons een geweldige avond bezorgd was een van de vele reacties” Morgenavond een muzikale avond met alleen de Kajuitzangers. Er zijn nog enkele kaarten te verkrijgen bij de kassa. Zaal open vanaf 19.15 uur. Kijk de foto’s op de fotopagina.

Spontaan optreden voor Elsemieke

Spontaan optreden voor Elsemieke

Op 18 januari is Elsemieke 17 jaar geworden. Een spontaan bezoek van een grote groep Kajuitzangers werd warm ontvangen met een prachtig optreden in een hals overhoop opgezette tent in de tuin. Enkele mooie cadeautjes zijn aan elsemieke overhandigd en door de stevige kou werd de warme koffie, een drankje en een warme hap vlotjes afgenomen.

 
Wilt u de Kajuitzangers boeken?

Wij komen graag uw verjaardag, huwelijksdag, jubileum of feestje om een feestje omtoveren tot een onvergetelijke happening.
Vraag geheel vrijblijvend informatie aan via ons boekingsformulier

Wij zullen u positief verrassen!

 


De laatste CD ….

“10 jaar zingen over Zeeën Zo Wijd” onze laatste CD met allerlei bekende liederen die gemakkelijk zijn mee te zingen.
Bestel er een voor de prijs van € 5,00. Ook een mooi cadeau om weg te geven.Ook vriend worden ?…

Wordt ook vriend van de Kajuitzangers en ontvang gratis onze CD !!
Bent u geïnteresseerd in ons koor en wilt u dat laten blijken en ons ondersteunen?
Lees Meer >