Na een barre, barre zeereis waren we net op tijd voor de traditionele Ossenmarkt. Een eeuwenoude traditie waarbij vroeger, de boeren knechten hun loon ontvingen en de bloemetjes buiten zetten.
Bij de Kajuitzangers heet het iets anders die varen voor een zeemans pre over de zoute zee. Maar het doel is het zelfde.
Uiteraard moest er eerst gewerkt worden. De VVV Putten had ons uitgenodigd om in de ochtend twee optredens te verzorgen en in de middag werd koers gezet naar het plein café de dikke deur en de two brothers. Het waren die dag geweldige optredens met veel publiek. Gelukkig was het weer ons deze keer goed gezind, hoewel er veel regen was voorspeld bleef het de hele dag droog. Wel een paar windstoten in de ochtend maar daar zijn wij zeevarende wel aan gewend. Alleen de tent had de neiging te gaan vliegen, gelukkig hadden we een paar Kajuitzangers die bij de palen, voor paal stonden en we zo verder konden zingen onder de tent.
Tijdens het laatste optreden hadden we een hele vrouwen fanclub die als een soort groupies helemaal uit hun dak gingen bij hoog is de zolder en laag is de vloer.
Het was na afloop nog lang bar gezellig in Putten en op naar de volgende Ossenmarkt.
(tekst: Derk Bakker)

Klik hier voor meer foto’s.