Zaterdag 15 juni.

Zaterdagochtend vroeg wakker, regen, regen en nog eens regen. Snel buienradar bekijken en ja hoor in de middag droog.
Wel jammer voor de wandelaars die vroeg starten.

De Kajuitzangers stonden pas aan het eind van de middag gepland om de wandelaars binnen te zingen. En vaak als wij gaan zingen gaat de zon schijnen.  Het terras zat al bomvol toen de geluidsploeg de apparatuur nog moest opstellen, de DJ draaide op volume met zijn draaitafel en het uittesten van ons geluid was daardoor, best wel een uitdaging.
De eerste dirigent was in het buitenland op vakantie en onze 2e dirigent was van zijn vakantieverblijf speciaal overgekomen, onze accordeonist, barre Barry moest de 2e helft alleen op de accordeon en dat voor zo,n groot publiek een hele prestatie.
Het eerste optreden was meteen al raak de Kajuitzangers zetten deinend op het eerste lied het podium in beweging, eerst dacht ik dat we nog op zee zaten maar al snel bleek het podium op wielen van links naar rechts te bewegen. Andries sprong van het podium, om de handrem erop te zetten en blokken voor de wielen te regelen en zo bleef het podium staan en werd voorkomen dat we de Stationsstraat uitreden.

Mooi te zien hoe de binnenkomende wandelaars verbaasd de laatste meters onder gezang van zeemans liedjes binnen werden gezongen
Enthousiast hoe het publiek meezong en bewoog op de liedjes van de zee, het terras zat bomvol.

In de pauze onze kelen gesmeerd en verder met, eerst twee jarigen uit het publiek toegezongen met lang zullen ze leven en onze CD als cadeau meegegeven.
De CD van de Kajuitzangers vlogen als broodjes over de toonbank want de volgende dag was vaderdag en menigeen had op die manier een schitterend cadeau voor vader.
Na ons tweede optreden nog even blijven plakken op het terras en met een goed gevoel weer terug aan boord.

Na ik heb vernomen is er voor de ziekte van Duchenne, ruim 10.000 euro opgehaald zowaar een hele prestatie voor de organisatie..

Met een Ahoy groet,
Namens de Kajuitzangers misschien tot volgend jaar.

Zie hier voor de foto’s